3D klitoris model

(ikke bedømt endnu)
Loading...

Der bliver diskuteret meget om fremskridtene i nutidens teknik. Første gang jeg hørte noget om 3D-printere handlede det om våben og spørsmålet om, om alle nu kunne anskaffe sig en printer og printe våben ud derhjemme. Tja, man kan vel prøve men det lader ikke til at virke. I hvert fald så vidt jeg har forstået. Noget folk, der rådede over sådan en fascinerende maskine, dog virkelig kan bygge er en livsnær 3D-efterligning af en klitoris. Og det er noget der virkelig betyder noget. Det ville nemlig ændre vores billede af det kvindelige lystorgan og hermed også billedet af den kvindelige lyst. Nogle ting bliver man bare nød til at se før man forstår dem. Og teknikken er i dette tilfælde et meget godt middel.

kvinden nyder kys og får en multiorgasme

God stimulering giver kvinder multiorgasmer

Den rigtige størrelse er ikke altid synlig

Hvad er det så lige der er så specielt ved en 3D-model af klitorissen? Tænk på et isbjerg. En stor del af bjerget befinder sig under vandoverfladen. Så længe vi ikke ved det, har vi ingen anelse om hvor stor denne gigant egentlig er. Og vi kan egentlig heller ikke rigtig forestille os hvor stort det er. Den del af bjerget, der ligger under vandet, er og bliver usynlig. For at kunne se hele bjerget bliver man nød til at hive det ind på land. Vi er begge klar over, at dette ikke er muligt. Det er altså en stor del af isbjerget der ikke kan ses og sådan er det også med klitoris.

Opdagelsen af det gemte

Det eneste der er synligt er klitorissens spids. Denne del kaldes klitorisperlen – eller medicinsk: Glans clitoridis. Denne perle kan vi altså sammenligne med toppen af isbjerget. Urologen Helen O’Connell har fundet ud af, at der ligger meget nede under overfladen. Først i 1998 opdagede hun klitorissens fulde pragt – organet der, så vidt vi ved, kun har et formål: at bringe os lyst. Men at vi ved det og at kan se billeder af klitorissen hjælper os ikke særlig meget, når vi gerne vil forstå den virkelige betydning. For at forklare det bedre: Vi kan se og røre penis og vi får dens fulde pragt at se. Klitorissen, der næsten er ligeså stor og også svulmer op når lysten kommer, tja, den kan vi ikke se.

Klitorissen og seksualundervisningen

Det kunne vi ihvertfald ikke indtil nu. Vi kan takke den franske forsker og socialmediciner Odile Fillod for, at det ændrer sig nu. Hun har nemlig lavet en 3D-model af klitorissen, for at fremvise den i hendes seksualundervisning. Nu kan alle der ejer en 3D-printer altså printe denne klitoris, se på den, røre den og opfatte den rigtige størrelse. Fillod lagde mærke til at penis bliver nævnt som et formeringsorgan – men klitorissen gør ikke. Det handler jo mere om forklaringen af kønsorganernes formerende funktioner end om lyst – og klitorissen er nu engang kun tilstede for at tilfredsstille os. At tale om et sådan emne med skolebørn er ikke helt let. Hvad må man videregive som lærer, uden at blive beskyldt for at gøre undervisningen for erotisk? Endnu en ulempe ved dette er, at klitorissen forbliver gennemsigtig i unges drenge og især pigers bevidsthed.

Viden kalder vi lyst i dette tilfælde

Med 3D-modellen kan man nemt se hvad klitorissen egentlig er – nemlig tilsvarende til penis-, hvordan den er opbygget og hvor stor den er. Det hjælper drenge, piger, mænd og kvinder til at forstå den kvindelige seksualitet bedre. Det er nemlig for det meste ikke nok, bare at røre den lille lystperle og lade resten være. Mænd har jo for det meste heller ikke nok i kun at blive rørt på penishovedet. Modellen hjælper os med at forstå, hvorfor det for det meste ikke er nok, for kvinder til at kunne få en orgasme, kun at føre penis ind og ud. Hvad er altså grunden til, ikke at skulle arbejde med denne model i seksualundervisningen? Den franske lærer Philippe Cosentino har taget fat i emnet og videreudviklet det. Med Fillods model har han skabt en model, der kan drejes så man kan se klitorissen fra alle sider på computeren. Også på computere i danske skoler…

Clitoris avec complexe de Kobelt (v2)
by Philippe C
on Sketchfab

Foto af: © Igor Mojzes / fotolia.com


'3D klitoris model' has no comments

Be the first to comment this post!

Vær den første til at kommentere denne artikel.

Din e-mailadresse videregives ikke.Kontakt Salgs- og leveringsbetingelser Databeskyttelse Returret Impressum Service og vejledning Om Orion ORION engroshandel / wholesale

International: Tyskland Østrig Svejts Sverige Norge Spanien