Når depressionen tager på lysten

(ikke bedømt endnu)
Loading...
Depressioner og lyst

Når livslysten forsvinder skånes sexlysten ikke. Ifølge bundesministeriet for sundhed lider ca. 350 millioner mennesker i verden af en depression. Flere og flere mennesker rammes af en depression og man går ud fra at depressionen ender med at blive den anden mest udbredte folkesygdom i 2020. Trods disse høje tal er denne sygdom stadig ikke kommet ind i centrum af samfundet. De ramte bliver mødt af mange fordomme om ikke at være stærk nok eller at være „for komplicerede“. Venne- og familiekredsen anbefaler tit personen at gå et par lange ture og at læse et par bøger med råd – „man skal jo ikke se så sort på det hele“. Så er det da ikke så mærkeligt, at mange mennesker vælger, at holde denne sygdom for sig selv, og først går til lægen når de er nået helt ud i selvmordstanker. Så ja, det kan godt være lid svært at have lyst til sex og kærlighed, når man befinder sig i sådan en situation, også selvom situationen måske ikke er så livstruende som ovennævnte.  Det e svært at forestille sig. Men det er heller ikke et tema vi ser tit i offentligheden.

Stilstand i sengen

Mulige grunde til stilstand i sengen

Når livslysten forsvinder

Det er jo egentlig ikke så svært at sætte sig ind i, at sexlysten forsvinder med livslysten. Når verdenen ser grå ud og man lider mere med hvert et skridt man tager, når man ikke kan sove om natten og når tankerne farer rundt oppe i hovedet, appetitten forsvinder, intet er sjovt længere og vennerne også trækker sig, så er det klart, at lysten også lider. Hvordan skal man vende den om og anskaffe sig ny energy?

Den seksuelle lyst opstår jo præcis ud fra denne livslyst, af nysgerrigheden og af det, at nyde. Negative tanker fører derimod til, at der bliver sat en dæmper på vores sexlyst. Nogle gange forsvinder den endda helt. En forringelse af vores hormonstofveksle kan også føre til en mindsket sexlyst. Selv medicinen, som mange ramte indtager, kan føre hertil. Og jeg har ikke oplevet, at der bliver talt om dette specielle område med patienterne.

Seksuelle problemer kan også føre til depression

Der er altså to sider af medaljen:

  • Depressionen jager sexlysten væk
  • Problemer i vores sexliv kan føre til depression

Det sidste punkt er heller ikke et sjældent tilfælde. Hvis en mands penis ikke altid vil som den skal, kan det udløse en stærk følelse af selvfortvivlelse. Selvtilliden får et ordentligt slag, livslysten bevæger sig nedad og stemningen falder. Depressionen nærmer sig med store skridt og sygedagene er forprogrammerede.

Det samme gælder for kvinder. Udebliver orgasmen for længe eller oplever man længerevarende smerter under samleje kan kvinder også tvivle på sig selv. Det fungerer jo åbenbart fint for andre mennesker. Hendes selvtillid begynder at vende. Hvorfor virker hun ikke rigtigt? Her opstår også en form for pres. De mørke skyer kommer og sygemeldingerne er ikke langt væk. Det behøver selvfølgelig ikke, at ende sådan! Med professionel understøttelse og hjælp, kan sammenhængen opklares og presset bliver taget. Man kan selvfølgelig også læse om emnet på internettet eller i bøger, for at få lidt flere informationer. Men det er noget helt andet, når man selv er ramt. Så kan man virkelig ikke se skoven for bar træer. Og når medierne og rådgiverne snakker meget om, at den manglene lyst varer ved, er det svært for den ramte, at tage afstand fra emnet.

Vi har brug for flere muligeder der hjælper folk med seksuelle problemer

Det er mig derfor stadig en gåde, hvorfor problemer i folk sexliv stadig bliver behandlet som en hemmelighed. Ja, man kan læse om emnet i medierne, men det er svært, at finde en rigtig hjælp.

  • Der findes ikke nok seksualterapeuter og hvis man bor i nærheden af en, skal man selv betale for at gå derhen. Det er ikke alle der kan betale sådan noget, og man er tit i tvivl om om man overhovedet bør gå derhen.
  • Mange psykologer og læger prøver, at gå uden om temaet, da de ikke føler sig ansvarlige for dette.

Jeg har ingen tal på hvor mange mennesker der er sygemeldt på grund af problemer i sexlivet. Men når vores seksuelle problemer bliver til problemer der fører til sygedage opstår der et samfundsomfattende problem.


'Når depressionen tager på lysten' has no comments

Be the first to comment this post!

Vær den første til at kommentere denne artikel.

Din e-mailadresse videregives ikke.Kontakt Salgs- og leveringsbetingelser Databeskyttelse Returret Impressum Service og vejledning Om Orion ORION engroshandel / wholesale

International: Tyskland Østrig Svejts Sverige Norge Spanien