Findes drømmekæresten virkelig?

(ikke bedømt endnu)
Loading...
Findes drømme kæresten?

Hvordan forestiller man sig den perfekte kvinde eller perfekte mand? Jeg snakker altså om den ultimative drømmepartner, der opfylder alle ens „ønsker“ når det kommer til de mange forskellige egenskaber som alle mennesker har. For det første er denne forestilling meget individuel – kvinder tænder nemlig ikke på samme type mand og mænd ønsker sig forskellige ting fra deres partner. Tit hører man, at „…hun bare skal være tynd, have langt hår og et flot udseende“ – hvilket er taget lige ud af skønhedsidealet.
Men det handler jo ikke kun om udseendet. Nogle karaktertræk er meget attraktive – nogle mindre. I vores samfund er der mange der ønsker dig en partner der har god humor, er sød, sexet, charmerende og er til at stole på. Derudover skal han eller hun dele de samme interesser og have ens eller lignende syn på forskellige ting, som en selv. For ikke at tale om at have en lignende indstilling til livet. Så – nu har vi defineret ønske-partneren.

Den perfekte partner?

Altså hvis i spørger mig er det noget pjat – den perfekte partner findes ikke. Hvorfor? Man forestiller sig at man fører et helt igennem perfekt forhold, og aldrig har en finger at sætte på noget, med denne person indtil døden skiller en ad. Og det virker jo også nemt nok, hvis udseendet, personligheden og interesserne passer med ens ønsker. Men, vi er alle mennesker og denne perfektion kommer højest sandsynligt til, at blive kedeligt i længden. Det lyder ret paradoksalt men der er sikkert mange af jer der har oplevet noget lignende.

Bilokalt forhold

TREND – bilokale forhold

Ønsketænkning vs. realitet

Mennesker længes for det meste efter ting som de ikke har i samme øjeblik. Når nyforelskelsen er omme vil man evt. ikke vægte de positive ting så højt som de negative. Man fokuserer måske mere på hvad der ikke er godt, og overvejer på et tidspunkt måske, om forholdet overhovedet er det rigtige for en – selvom det faktisk går fint. Sådan er mange mennesker – når man først har sat sig for noget så er det svært at komme af med tanken igen.
Vi ved jo alle, at et nyt forhold er mere interessant end et forhold der allerede har varet 5 år. Lidenskaben er meget større i starten af forholdet og den bliver mindre med tiden. Der findes selvfølgelig mennesker der er meget lidenskabelige, men man vender sig hurtigt til mange ting og derfor er det meget normalt, at lidenskaben i forholdet falder. Dette ville nok være anderledes hvis man var sammen med sin „drømmepartner“ – da mange af os nok ville ønske, at lidenskaben blev for altid.
Endnu et vigtigt punkt: vores ønsketænkning har, som ordet nok antyder, ikke meget at gøre med realiteten. Mange romantikere mener, at de bare skal vente på den rette person – the one – for han eller hun er der ude et sted – og der findes kun én. Jeg ser nu lidt anderledes på sagen. Alle mennesker har nogle ting som gør, at de ikke er perfekte – disse ting gør os til dem vi er. Og hvis man taler om en drømmekæreste, så ville man nok ikke havde regnet nogle af disse egenskaber med.

Perfektion og kedsomhed

Da mennesker jo er menneskelige og derfor ikke er perfekte findes den absolute drømmekæreste altså ikke (hvis man tager det helt bogstaveligt). Og det ville da også være lidt kedeligt egentlig? Selvfølgelig findes der mennesker der kommer ret tæt på vores personlige forestillinger, men stadig har nogle egenskaber som man synes mindre om. Dette er vel også okay og gør forholdet måske endda mere interessant. Derfor får du lige et lille råd med på vejen: vær ikke altid på udkig efter din ultimative drømme kæreste og lad være bare at sidde og vente på ham eller hende. Vær glad for det du har, i stedet for at være opmærksom på de ting du ikke synes om. Så længe du er tilfreds med forholdet behøver du ikke lede efter en ny „drømmekæreste“. 😉
Hvad siger du til min mening? Er du enig eller h ar du et andet syn på sagen? Jeg glæder mig til, at læse jeres kommentarer!


'Findes drømmekæresten virkelig?' have 1 comment

  1. 23. October 2017 @ 18:41 Cecilia

    Ingen er perfekt, mit eget syn på det perfekte ændrer sig hele tiden , det der var perfekt i går er måske ikke det perfekte om en uge .jeg har den dejligste kæreste, vi krydrer vores forhold med at udleve hinandens fantasier .


Vær den første til at kommentere denne artikel.

Din e-mailadresse videregives ikke.Kontakt Salgs- og leveringsbetingelser Databeskyttelse Returret Impressum Service og vejledning Om Orion ORION engroshandel / wholesale

International: Tyskland Østrig Svejts Sverige Norge Spanien